ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ ПІДПРИЄМСТВА

Автор(и)

  • T. VODOLAZHSKA Харківський національний автомобільно-дорожній університет,

DOI:

https://doi.org/10.30977/ETK.2225-2304.2017.29.0.41

Ключові слова:

трудовий колектив, корінні проблеми, матриця значущих проблем

Анотація

У статті розглянуто способи та методи визначення проблем трудового колективу підприємства, що застосовуються в сучасній літературі. Основна мета статті – запропонувати найбільш дієвий метод та відповідні методичні положення визначення проблем трудового колективу підприємства, в тому числі корінної проблеми.

Визначено, що на сьогодні існує достатня кількість напрацювань науковців з питань визначення проблем трудового колективу підприємства, однак відсутній єдиний універсальний метод здійснення цього процесу.

У статті запропоновані методичні положення визначення проблем трудового колективу підприємства із застосуванням сукупності дієвих методів – методу парних порівнянь та матричного методу, останній із яких передбачає побудову матриці значущих проблем трудового колективу. Такий підхід, на відміну від наявних, дозволяє встановити корінну (основну) проблему трудового колективу, яка є підґрунтям для виникнення інших проблем, та реалізувати заходи щодо її усунення.

Запропоновані методичні положення визначення проблем трудового колективу підприємства можуть бути впроваджені на підприємствах та в організаціях усіх галузей, що дозволить забезпечити ефективну роботу персоналу і підприємства в цілому.

Біографія автора

T. VODOLAZHSKA, Харківський національний автомобільно-дорожній університет

канд. екон. наук

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-06-19

Номер

Розділ

ЗАГАЛЬНОЕКОНОМІЧНІ ПИТАННЯ РОЗВИТКУ ТРАНСПОРТНОГО КОМПЛЕКСУ